Wednesday, April 2, 2014

Taller d'aproximació a l'Art i el Zen a la Fundació Antoni Tapies #ca #tallers

Wednesday, April 2, 2014

Poesia d’aigua, tinta i sorra
Dissabte 5 i diumenge 6 d’abril de 2014.
Fundació Antoni Tàpies

Taller a càrrec dels artistes japonesos Yoshira Hioki i Mihoko Ono.

Taller de dues sessions que proposa una aproximació a l’esperit zen a partir de dues experiències: d’una banda, la creació de poemes en forma de haiku realitzats amb tinta seguint la tradició pictòrica sumi-e, formes creatives que provenen de la cultura japonesa; de l’altra, una experimentació plàstica que parteix de la projecció, sobre un espai buit, d’objectes i formes de la natura, i que en fa emergir aspectes evocadors, com ara la lleugeresa i l’evanescència.

Primera sessió

Calendari: dissabte 5 d’abril de 2014. De les 10 a les 14 h.
Lloc de realització: Casa Àsia

Segona sessió

Calendari: diumenge6 d’abril de 2014. De les 10 a les 14 h.
Lloc de realització: Fundació Antoni Tàpies.

Preu: 60 €. Amics i Amigues de la Fundació Antoni Tàpies, 5% de descompte. Cal fer reserva prèvia al tel. 666 571 836 o enviant un e-mail a: illort@casaasia.es. Inscripcions fins al 21 de març de 2014.

Organitza: Fundació Antoni Tàpies i Escola de Bambú deCasa Àsia.
Idioma: català i castellà.

Yoshihira Hioki (1972, Osaka, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Actualment desenvolupa activitats creatives al voltant de la pintura i la cal·ligrafia japoneses, així com espectacles de narració i escenificació, tant de contes com de poesia (haiku i tanka), per Catalunya, Espanya i diversos països hispanoparlants. És membre de l’equip docent del Museu Etnològic de Barcelona i del programa d’educació intercultural de l’Escola de Bambú de Casa Àsia.

Mihoko Ono (1954, Tòquio, Japó) es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Musashino, Tòquio. Després va perfeccionar els seus estudis de Belles Arts a Madrid. Ha realitzat diverses exposicions de pintura i ha exercit com a professora d’arts plàstiques al Japó. Des de fa més de set anys, combina el seu treball de creació personal amb la docència a l’Escola de Bambú de Casa Àsia, biblioteques, museus, centres cívics, etc., difonent la cultura i les arts japoneses. 

Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona0 comments:

Post a Comment